Így gyorsul az új Tesla 1,9 másodperc alatt százra

2017. november 18. 10:30    
nyomtatás
 
A Tesla elektromos kamionját péntek hajnalban mutatta be Elon Musk, a cég vezére nagy meglepetéssel is készül, a színpadon egyszer csak megjelent a Roadster második generációs modelljével, amit a helyszínen néhány szerencsés ki is próbálhatott. Az első "tesztvezetésről" videó is készült, amit csak erős idegzetűeknek ajánlunk.

Kereskedés Tesla-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!


Az eddig megjelent információk alapján az autót egészen brutális, 200 kWh kapacitású akkumulátorcsomaggal szerelik majd, amely kétszer akkor, mint a gyártó most elérhető legnagyobb akkumulátora. Ennek segítségével a sportautó képes lesz az ígéretek szerint egyetlen töltéssel 620 mérföld (durván 1000 kilométer) megtételére.

A Roadster 2-ben három elektromotor dolgozhat majd, amelyek segítségének köszönhetően a maximális sebessége 400 km/h fölött alakulhat. Musk azt is elmondta, hogy a Roadster 2 lesz a leggyorsabb sportautó a világon, amely valaha eljutott a tömeggyártásig. A jármű képes lesz 0-ról 100 km/h-ra gyorsulni 1,9 másodperc alatt. A negyedmérföldes távot pedig 8,9 másodperc alatt teljesíti majd. Ehhez az értékhez csak annyit, hogy tömeggyártásban még soha nem jelent meg olyan autó, amely képes lett volna áttörni a 9 másodperces szintet ezen a távon.

És hogy mindenki láthassa, nem a levegőbe beszélnek, az esemény keretében néhány embernek lehetősége nyílt arra, hogy elsőként próbálhassa ki azt, hogy milyen érzés, amikor egy sportautó kevesebb, mint 2 másodperc alatt katapultál százra. Természetesen minderről videó is készült, amelyben a lényeg 1:46-tól látható.Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Jó üzemanyag kell a gondtalan téli autózáshoz (x)

Érdemes a szokásosnál is több gondot fordítani a minőségre. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium