FONTOS Az EP-választások után jöhet a kormány új csomagja
 
Előfizetői tartalom

Ijesztő mértékben zuhannak az autóipari beruházások - Mindenki a Brexit miatt aggódik

MTI
Közel 50 százalékkal zuhant a brit autóiparban végrehajtott beruházások értéke az idei év első felében 2017 azonos időszakához képest, mindenekelőtt a brit EU-tagság megszűnésének folyamatát övező bizonytalanságok miatt - áll a brit autógyártók és -kereskedők szövetségének (SMMT) kedden Londonban ismertetett féléves összesítésében. A szervezet határozottan felszólítja a brit kormányt arra, hogy tartsa fenn Nagy-Britannia tagságát az EU vámuniójában.

Az SMMT kimutatása szerint a brit autóipar vállalatai az idei év első napjától június 21-éig 347,3 millió font (128 milliárd forint) értékben jelentettek be új beruházási terveket gyártóüzemek létesítésére, gépek, szerszámok és egyéb berendezések beszerzésére, valamint új modellek bevezetésére és meglévő modelljeik frissítésére. Az autóipari szövetség adatai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés