Itt a képes lista az autókról, amikre az Orbán-kormány ingyen milliókat fog adni

2019. február 11. 09:45  english version   
nyomtatás
 
Több új és konkrét intézkedéssel kedveskedett évértékelőjén Orbán Viktor a családoknak. Az egyik ilyen az újautó vásárlást tervező nagycsaládosoknak s. Most megmutatjuk, milyen modellekre lehet érvényes a 2,5 millió forintos állami támogatás. Nem csak tipikus családi autók vannak a Portfolio által összegyűjtött széles palettán, sőt.


Bejelentések


Hétpontos programot ismertetett a miniszterelnök vasárnapi beszédében. Az újabb családtámogató lépésektől a kormány azt várja, hogy a családok több gyermeket vállalnak, és végső soron javul a demográfiai helyzet. A hét intézkedés közül leginkább a nagycsaládosok autóvásárlási programja lóg ki, ha az intézkedéseket a gyermekvállalást ösztönző szempontból vizsgáljuk. Kevesen lehetnek azok ugyanis, akik azért vállalnának egy harmadik gyereket, hogy az új családi autó vásárlásukhoz 2,5 millió forintot kapjanak. A kormány egyébként ezt ígéri:

Elindul a nagycsaládosok autóvásárlási programja. Legalább hétszemélyes új autó vásárlását támogatja a kormány: a legalább három gyermeket nevelő családok 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapnak.

Ezek alapján minden legalább három, 18 év alatti gyermeket nevelő családok hozzájuthatnak a támogatáshoz, a vételárra nem mondott felső határt a miniszterelnök (az elektromost autóvásárlók esetében ez a plafon 20 millió forint). Mindezek miatt azért érdemes majd megvárni a részleteket, de addig is nem árt tisztában lenni, hogy egyáltalán milyen "családi" autók jöhetnek szóba 7 személy felett.

Update:
Időközben hétfő délelőtt Novák Katalin új részleteket közölt a programról. Novák Katalin elmondása szerint az autó értékének az 50%-áig lehet majd felmenni az Orbán Viktor által megígért 2,5 millió forintos autóvásárlási támogatást, ugyanakkor úgy tűnik, nem határoznak meg felső értéket az autó árára vonatkozóan. Ez alapján az alapáras Daciára 1,9 milliós támogatás hívható le, nem a teljes 2,5 millió forint.

A lista


Annyit elárulunk, mindezek alapján a hétüléses autók listája változatos: vannak rajta az olcsóságukról híres darabok, a szokványos középosztálybeli egyterűk, a praktikus kisbuszok és "dobozos" autók, valamint a luxusterepjárók. Az alábbiakban egy listában mutatjuk be az autóvásárláson gondolkodó, ingyenmilliókra pályázó nagycsaládosok lehetőségeit. (Az összehasonlíthatóság kedvéért induló listaárakat vettünk figyelembe, bármennyire is életszerűtlen ez.)

Az eredeti táblázatot az időközben beérkező visszajelzésekkel frissítettük és frissítjük folyamatosan. Ha továbbra is található benne hiányosság, akkor várjuk a kihagyott modellekre vonatkozó javaslatokat erre az email címre. (A Teslás javaslatokat előre is köszönjük, de azokkal nem tudunk mit kezdeni.)

Itt a képes lista az autókról, amikre az Orbán-kormány ingyen milliókat fog adni

Az egyes márkák és modellek katalógusaiból és konfigurátoraikból szemezgettünk, a valóságban ettől lehetnek eltérések, főleg annak fényében, hogy ezek listaárak, melyekből további kedvezményeket tudnak elérni a vásárlók (akár használtautó beszámítással). Az összehasonlítás miatt viszont hasznosak lehetnek ezek a számok, valamint a nagycsaládos vásárlók a pénztárcájukhoz tudják igazítani a fentiek alapján a konkrét hétüléses lehetőségeiket.


Kattintásra képgaléria nyílik:

Újautó vásárlást támogató program
Újautó vásárlást támogató program (galéria, 19 kép)


Feltűnő egyébként, hogy a világ legnagyobb autógyártója, a Volkswagen Csoport 12 modellel képviselteti magát a "családiautó" listán, messze a német gyártó tudja felmutatni 7 üléses verzióból a legtöbb fajta autót. Érdekesség egyébként, hogy bár a VW Csoport rendelkezik gyártókapacitással Magyarországon (a hatalmas béremelésben megállapodó győri Audi-gyár), azoban ilyen típusokat nem gyártanak nálunk.

Itt a képes lista az autókról, amikre az Orbán-kormány ingyen milliókat fog adni

Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a 8-as számú főút Várpalotát elkerülő szakaszának ünnepélyes átadására 2018. március 9-én egy Volkswagen kisbusszal. Kép és címlapkép forrása: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium