Előfizetői tartalom

Devizahitelesek: megvan, hányan élvezik az alacsonyabb törlesztőt

Portfolio
Öt hónapja indult az árfolyamgát rendszere, ebből az első négy hónap során összesen 43 186 darab gyűjtőszámlahitel-szerződést kötöttek a deviza jelzáloghitellel rendelkezők - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) friss, július végi állapotot tükröző adataiból. A Portfolio.hu becslései szerint ez az árfolyamrögzítésre jogosultak mindössze 7,0%-át jelenti. Érdekesség, hogy júliusban kevesebb új szerződést kötöttek az árfolyamrögzítők, mint az előző hónapban. A fentinél még alacsonyabb, 35 877 a már el is indult gyűjtőszámla-hitelek darabszáma. A Bankszövetség korábbi közlése szerint ugyanakkor az igénylők száma augusztus közepére elérte a 71 ezret. Az eddig belépő devizahitelek az átlagnál jellemzően nagyobb, átlagosan 8,7 millió forint összegűek. A július végi részvételi arány időarányosan elmarad a bankok korábbi, év végére vonatkozó becsléseitől, várakozásaik szerint azonban ősztől veszi csak igénybe a nagy többség a lehetőséget.

Közzétette a PSZÁF az árfolyamrögzítés rendszerében részt vevő devizakölcsönökre vonatkozó legfrissebb, júliusi statisztikáit. Az adatok szerint július végéig 35 877 darab gyűjtőszámlahitelt nyitottak a jogosultak, vagyis ennyi devizahitel-szerződés esetében már egy forint számlán halmozódik a rögzített árfolyam (frank: 180, euró: 250, jen: 2,5 forint) fölötti törlesztőrészlet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés