Előfizetői tartalom

Elindult a dohánytermék nyomonkövetési rendszer, amit a 4iG helyezett üzembe

Portfolio
Magyarország határidő előtt sikeresen teljesítette a dohánytermékek nyomonkövetésére vonatkozó európai uniós kötelezettségét. Az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. (ND Nonprofit Zrt.) az értékesítési lánc valamennyi szereplőjének azonosítását és nyilvántartásba vételét maradéktalanul végrehajtotta. Az illegális dohánykereskedelem visszaszorítását célzó, a dohánytermékek valós idejű nyomkövetésre alkalmas rendszerben a gyártók és kereskedők május 20. óta már több mint 40 millió egyedi azonosítót igényeltek. A 4iG márciusban jelentette be, hogy konzorciumi partnerével, a Sauviter Zrt-vel nyílt közbeszerzési eljárás eredményeként valósítja meg és működteti a hazai Dohánytermék Azonosító Kibocsátó Informatikai Rendszert (DAKIR).

Az Európai Bizottság 2019. május 20-tól előre meghatározott ütemekben az Európai Unió valamennyi tagállama számára előírta a dohánytermékek (cigaretta, fogyasztási dohány, szivar szivarka) nyomonkövetési rendszerének felállítását. A bevezetés által az EU területén kereskedelmi forgalomban lévő valamennyi dohánytermék értékesítési lánca valós időben követhetővé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés