Előfizetői tartalom

Az Orbán-Putyin találkozó Paks 2 és a gázárak ügyében is nagy változást hozhat

A magyar energiaellátás jövőjét alapvetően érintő kérdésekről is tárgyalhat Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor magyar kormányfő az orosz elnök lapértesülések szerint október végén esedékes újabb budapesti látogatása alkalmával. A találkozó eredménye befolyásolhatja egyebek mellett a Magyarország által importált orosz gáz árát, de a Paksi Atomerőmű bővítési projektjében, annak ütemezésében és az orosz hitel törlesztésének feltételeiben is érdemi változást hozhat.

Az energiaügy az utóbbi években menetrendszerűvé váló legmagasabb szintű kétoldalú magyar-orosz megbeszéléseknek állandó jelleggel a legfontosabb témái között szerepel. Ez nem meglepő annak tükrében, hogy a kétoldalú áruforgalomban, illetve magyar behozatalban a legjelentősebb tételt az energiahordozók teszik ki, valamint hogy a Paksi Atomerőmű bővítését - Magyarország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés