Előfizetői tartalom

Elszállhatnak az árak a magyar benzinkutakon Trump terve miatt

Portfolio
Egyre nagyobbnak tűnik az esély az olajár további jelentős emelkedésére. Míg nemrég még sokan riogatásnak tartották a 100 dolláros és ezt meghaladó előrejelzéseket, már egyre több olyan prognózis lát napvilágot, amely reális lehetőségnek tartja ezt, és a következő hónapokban az olaj lendületes drágulásával számol. Ez pedig az autósoknak is rossz hír, mivel az üzemanyagárak szinte azonnali emelkedését idézné elő. A fő okot az Egyesült Államok iráni olajexportra vonatkozó szankciói jelentik, amelyek novembertől érezhetően csökkentenék a globális olajpiaci kínálatot.

Elszállhatnak az árak a benzinkutakon Trump terve miattA szankciókkal - amelyekről legalább tavasz óta lehet tudni - Washington, illetve Donald Trump elnök kimondott terve, hogy az idén átlagosan mintegy napi 2,5 millió hordós iráni olajexportot lehetőleg teljesen megszüntesse. Ennek 100 százalékos teljesülésére kevés az esély, mivel számos ország ellenáll az amerikai akaratnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés