Enyhülhet az iráni feszültség

2019. augusztus 16. 08:47    
nyomtatás
 
A britek elengednének egy fogvatartott iráni olajtankerhajót Gibraltárnál. Az Egyesült Államok tiltakozik ellene, így a szabadon bocsátás még kétséges lehet.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Az iráni állami televízió tudósítása szerint Gibraltár elengedne egy korábban elfogott iráni olajtankert, mely így folytathatná útját a mediterrán vidékre. Azt azonban nem lehet tudni, hogy pontosan mikor indulhat útjára a hajó, főleg annak fényében, hogy az Egyesült Államok az utolsó pillanatban egy jogi kérvényt nyújtott be a briteknek a hajó további fogvatartására.

Az továbbra sem tiszta, hogy ki a tanker tulajdonosa. A Grace 1 nevű hajót július 4-én a brit tengerészeti kommandó kapcsolta le azzal a váddal, hogy Irán olajat csempészne Szíriába, mely a jelenleg érvényben lévő Európai Uniós szankciókat sértené. A történet folytatásaként két héttel később Irán a Hormuzi-szorosnál foglalt le egy a Perzsa-öböl fele tartó brit tankerhajót.

Azt még nem lehet tudni, hogy Gibraltár figyelembe veszi-e az Egyesült Államok jogi igényét vagy sem, mindenesetre az iráni külügyminiszter kalózakciónak bélyegezte az USA kérését.

Közel egy százalékos pluszban tartózkodik jelenleg a Brent árfolyama, idén eddig 9%-kal emelkedett a jegyzése.

Enyhülhet az iráni feszültségCímlapkép: Hong Shaokui/China News Service/VCG via Getty Images

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium