Enyhe eséssel zárta a hét utolsó napját a BUX  Percről-percre

2019. július 12. 17:10    
nyomtatás
 
Az irányadó európai részvényindexek többsége emelkedett a pénteki kereskedés második felében, a magyar tőzsde mérsékelt eséssel zárta a hét utolsó napját, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP és a Mol stagnált, míg a Richter 0,8 százalékkal került lejjebb, a Magyar Telekom pedig 0,5 százalékos eséssel zárt.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Eséssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde 2019.07.12 17:08

Eséssel fejezte be a pénteki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 40 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek ma. Az OTP stagnált, a bankpapír 12 400 forinton zárt, a Mol is előző napi záróértékén, 2 960 forinton fejezte be a pénteki kereskedést. A Richter 0,8 százalékos esés után 5 065 forinton zárt, a Magyar Telekom 0,5 százalékkal került lejjebb, a telekomcég részvényei 434 forinton vettek búcsút a hét utolsó napjától.

Új történelmi csúcson járt az S&P500 2019.07.12 16:09

Emelkedéssel vágtak neki a tengerentúli tőzsdék a hét utolsó napjának, a Fed-elnök szerdai, és csütörtöki, támogató hangvételű nyilatkozatai után a befektetők abban bíznak, hogy a Fed már a júliusi ülésén kamatot csökkenthet, a monetáris lazítás lehetősége nyomán érdemben javult a részvénypiaci hangulat, a tengerentúli tőzsdék pedig új történelmi csúcsokra emelkedtek. A pénteki piacnyitás után a Dow és az S&P500 is új csúcsra kapaszkodott, a Dow 139 pontos plusz mellett 0,5 százalékkal került feljebb, míg az S&P500 0,2 százalékkal került feljebb.

Fontos bejelentést tett a Volkswagen, emelkedik az árfoyam 2019.07.12 15:34

Emelkedik a Volkswagen árfolyama, miután bejelentették, hogy a Ford és a Volkswagen kiterjeszti a két cég együttműködését, és a Volkswagen 2,6 milliárd dollárt fektet be a Ford önvezető technológiát fejlesztő Argo AI egységébe és 500 millió dollár értékben Argo-részvényeket is vásárol a Fordtól. Mindemellett azt is bejelentették, hogy a Ford a Volkswagen által kifejlesztett MEB-platformot használja majd az európai elektromos modelljeihez. A bejelentéseket kedvezően fogadták a piaci szereplők, a Volkswagen árfolyama 1,7 százalékkal került ma feljebb.

Összefog az elektromos és az önvezető autózásban a Volkswagen és a Ford 2019.07.12 15:13

Masszív átalakuláson megy keresztül az autóipar, a gyártók különböző együttműködésekkel igyekeznek csökkenteni a költségeiket, a világ legnagyobb autógyártója, a Volkswagen ma bejelentette, hogy több területen a Forddal működik majd együtt.

tovább a cikkhez...

Felemásan teljesítenek a régiós részvényindexek 2019.07.12 12:39

Felemásan teljesítenek a régiós részvényindexek pénteken, a lengyel tőzsde stagnál, a bécsi börze 0,5 százalékkal került feljebb, míg a prágai tőzsde 0,7 százalékot emelkedett. A magyar tőzsde felfelé kapaszkodik, a BUX 3,1 milliárd forintos forgalom és 74 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemás képet mutatnak. A BUX komponensei közül az Opus és a 4iG részvényei teljesítenek a legjobban.

Felfelé kapaszkodnak az európai tőzsdék, a DAX azonban stagnál 2019.07.12 11:07

Emelkedéssel indult a csütörtöki kereskedés az amerikai részvénypiacokon, a hangulatot a Fed-elnök szerdai és csütörtöki, támogató hangvételű nyilatkozatai támogatták, miután Jerome Powell szavaiból a befektetők egy része arra következtetett, hogy a Fed már a következő, júliusi ülésén kamatot csökkenthet majd. A befektetők mindemellett kedvezően fogadták, hogy a Fehér Ház visszalépett a gyógyszerárak csökkentését célzó javaslatától. A Dow Jones 0,9 százalékos emelkedése után története során először zárt 27 000 pont felett, ami új történelmi csúcsot jelentett, míg az S&P500-nak 0,2 százalékos erősödés után nem sikerült 3 000 pont felett zárnia, az index 2999,9 ponton zárta a csütörtöki kereskedést, ami így is a legmagasabb záróérték, amit valaha láthattunk. A Nasdaq mindemellett mérsékelt, 0,1 eséssel zárta a csütörtöki kereskedést.

Az ázsiai tőzsdék mérsékelt erősödéssel zárták a hét utolsó napját, a Nikkei 0,2 százalékos emelkedése mellett a hongkongi börze 0,1 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji részvényindex 0,4 százalékkal került feljebb. Az irányadó európai részvényindexek többsége emelkedik ma délelőtt, a CAC40 0,5 százalékkal került feljebb, míg a milánói börze 0,1 százalékot erősödött. A DAX néhány pontos mínusz mellett előző napi záróértéke közelében jár, a német tőzsde komponensei közül a Daimler részvényei nagyot estek ma délelőtt, miután a német autógyártó közzétette második negyedéves előzetes számait, és a Daimler üzemi szinten 1,6 milliárd eurós veszteségről számolt be, míg a menedzsment az idei várakozásait is lefelé módosította.

Nagyot esett a Thomas Cook árfolyama 2019.07.12 10:19

Nagyot esett a Thomas Cook árfolyama, a brit utazásszervező cég bejelentette, hogy 2019 második negyedévének operatív eredménye gyengébb lehet a korábbi év hasonló időszakával összehasonlítva, amit a cég a bizonytalan vásárlói környezettel indokolt. A Thomas Cook mindemellett azt is bejelentette, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytat a társaság legnagyobb részvényesével a Fosun Tourism Grouppal és a cég hitelező bankjaival egy 750 millió fontos tőkebefektetésről, a cég feltőkésítésével kapcsolatban. A menedzsment szerint a társaság feltőkésítése a jelenlegi tulajdonosok számára jelentős hígulással jár majd, azonban a cég szerint a részvényesek lehetőséget kaphatnak, hogy részt vegyenek az feltőkésítésében. A bejelentés után a Thomas Cook árfolyama 37 százalékot esett, míg a társaság részvényei idén 73,3 százalékkal kerültek lejjebb.

Csalódást keltő számok a Daimlertől, nagyot esett az árfolyam 2019.07.12 09:30

A tengerentúli tőzsdék csütörtöki csúcsdöntései után Ázsiában mérsékelt emelkedés jegyében telt a pénteki kereskedés második fele, míg az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítenek ma reggel. A DAX index 0,1 százalékos eséssel vágott neki a pénteki kereskedésnek, a hangulatra a Daimler előzetes második negyedéves számai vetettek árnyékot, miután a német autógyártó közzététele szerint a társaság üzemi szinten 1,6 milliárd eurós veszteségről számolt be, szemben az elemzők által várt 2,2 milliárd eurós pozitív eredménnyel, és a korábbi év hasonló időszakának 2,6 milliárd eurós profitjával szemben. A gyenge második negyedéves számok mellett a menedzsment az egész éves céljait is lefelé módosította, és a tavalyi 11 milliárd eurós EBIT-nél jóval alacsonyabb operatív eredményre számítanak. A bejelentés után a Daimler részvényei 4,2 százalékot estek ma reggel, mindemellett a német autógyártók részvényei is gyengélkednek, a Volkswagen és a BMW árfolyama egyaránt 1 százalékkal került ma lejjebb.

Masszív veszteséggel sokkolt a Daimler 2019.07.12 09:20

A Takata-légzsákok hibája miatti visszahívások és a dízelbotrány miatti költségek miatt masszív veszteség érte a Daimlert, a menedzsment az egész éves tervet is durván lefelé módosította.

tovább a cikkhez...

Mérsékelt emelkedéssel indult a pénteki kereskedés a magyar tőzsdén 2019.07.12 09:04

Mérsékelt erősödéssel indult a hét utolsó napja a magyar tőzsdén, a BUX 66 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a pénteki piacnyitás után. Az OTP 0,2 százalékos esése mellett a Magyar Telekom 0,8 százalékkal került lejjebb, a Richter stagnál, míg a Mol 1 százalékkal került feljebb ma reggel.

Új csúcson a tengerentúli tőzsdék, Európa is emelkedhet 2019.07.12 08:35

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Emelkedéssel vágtak neki a hét negyedik napjának a tengerentúli részvénypiacok, miután a Jerome Powell Fed elnök kongresszusi és szenátusi meghallgatásai során adott nyilatkozatai után a befektetők abban bíztak, hogy a Fed már ebben a hónapban kamatot vághat. A Dow Jones 0,9 százalékos emelkedése után története során először zárt 27 000 pont felett, ami új történelmi csúcsot jelentett, míg az S&P500-nak 0,2 százalékos erősödés után nem sikerült 3 000 pont felett zárnia, az index 2999,9 ponton zárta a csütörtöki kereskedést, ami így is a legmagasabb záróérték, amit valaha láthattunk. A Nasdaq mindemellett mérsékelt, 0,1 eséssel zárta a csütörtöki kereskedést.

Emelkedéssel zárta a hét negyedik napját a magyar tőzsde, a BUX 162 pontos plusz mellett 0,4 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Mol 0,1 százalékos esés után 2 960 forinton zárt, a Richter 0,1 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó részvényei 5 105 forinton zárták a hét negyedik napját. Az OTP 1,1 százalékos erősödést követően 12 400 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 2,6 százalékkal került feljebb, a telekomcég részvényei 436 forinton vettek búcsút a csütörtöki kereskedéstől.

Mik az előjelek mára?

A tengerentúli tőzsdék csütörtöki csúcsdöntései után Ázsiában emelkednek az irányadó részvényindexek, miután a befektetők a Kínából beérkező, júniusi külkereskedelmi adatsorra vártak, a Nikkei 0,1 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,4 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji tőzsde 0,7 százalékot emelkedett. Ázsia más részein is emelkednek a tőzsdék, a szingapúri börze 0,3 százalékos emelkedése mellett a dél-koreai Kospi 0,3 százalékkal került ma feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt emelkedést mutatnak péntek reggel, míg a határidős DAX 55 pontos emelkedése 0,5 százalékos erősödést vetíthet előre a pénteki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A Fed-elnök támogató hangvételű nyilatkozata után a tengerentúli tőzsdék új történelmi csúcsokra kapaszkodtak, a befektetők figyelme a hét utolsó napján a kínai külkereskedelmi statisztikák és az európai ipari termelési adatsor felé fordul majd.

Mire érdemes ma figyelni?

Pénteken a KSH a májusi ipari termelés részletes adatait teszi közzé, az eurozónából a májusra vonatkozó, ipari termelési statisztikákat publikálják majd. Kínából a ma délelőtt beérkező júniusi külkereskedelmi adatsorra figyelnek a befektetők.

Új csúcson a tengerentúli tőzsdék, Európa is emelkedhet

Pénteken nem érkezik kiemelt vállalati gyorsjelentés.

Új csúcson a tengerentúli tőzsdék, Európa is emelkedhet

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Új csúcson a tengerentúli tőzsdék, Európa is emelkedhet

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium