Előfizetői tartalom

Nemet mond a pálmaolajra az EU - Fontos alku született a kivezetésről

Portfolio
Váratlan áttörést sikerült elérni az EU jövőbeni megújuló energia politikájának kialakítását célzó tárgyalásokon. Az Európai Parlament, valamint a tagállamok csütörtök reggelre elért kompromisszuma értelmében 2030-ra az Unió energiafogyasztásának 32 százalékát megújuló energiaforrásokból kellene fedezni. A tárgyalások ugyanakkor egyelőre nem vezettek eredményre az energiahatékonysági direktíva tekintetében.

A tárgyalás az Euractiv beszámolója szerint egész éjjel tartott, azzal együtt, hogy éjfél után a tolmácsok már nem álltak rendelkezésre. A megújuló energia direktívára vonatkozó megegyezés értelmében a 2030-ra elérendő 32 százalékos megújuló célt legkésőbb 2023-ig felülvizsgálják. A most meghatározott célszámmal azonban a tárgyalók valószínűleg kihozták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés