Előfizetői tartalom

Fontos állomás a Konzum és az Opus fúziójában - Itt a közös átalakulási terv

Portfolio
Nyilvánosságra hozták a Konzum és az Opus egyesülésének részleteit bemutató, az igazgatóságok által elfogadott átalakulási (egyesülési) tervet. A Konzum és az Opus részvényeinek átváltását 2:1 arányban határozták meg. A fúziót követően a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) ötödik legnagyobb vállalata jön létre. Az egyesült vállalat IFRS szerinti konszolidált saját tőkéje (2018. december 31-i adatok alapján) meghaladja majd a 347 milliárd forintot, kapitalizációja (a 2019. március 6-i záróárfolyamok alapján) pedig eléri a 332 milliárdot. A BÉT történetében példa nélkül álló egyesülés feltételeiről a vállalatok részvényesei az április 8-i közgyűléseken szavazhatnak - írták a vállalatok közleményükben.

Újabb fontos állomásához érkezett a Konzum és az Opus fúziója. Csütörtökön hozták nyilvánosságra a BÉT honlapján a társaságok igazgatóságai által közösen elkészített, és szerdán elfogadott Közös Átalakulási (Egyesülési) Tervet, amely részletes információkat tartalmaz a beolvadással, a gyakorlatban értékpapír-cserével megvalósuló egyesülés ütemezéséről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés