A mesterséges intelligencia fejlesztése 85%-ban kudarcba fullad

2019. július 12. 10:02  english version   
nyomtatás
 
85%-a a mesterséges intelligenciával kapcsolatos projekteknek kudarcba fullad, ennek számos oka lehet a szervezet dolgozóinak ellenállása, a költségvetéshiány és a technikai kivitelezés hibái mellett.

A mesterséges intelligencia alkalmazása a Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencián is kiemelt téma lesz. Regisztráljon Ön is!
A Customer Think nevű lap ír arról, hogy a mesterséges intelligenciával kapcsolatos projektek többsége; 10-ből 8 csődöt mond. Emellett ráadásul 96%-uknak akad problémája az adatok feldolgozásával, annak minősége, feldolgozhatósága, nyelvi eltérések vagy a modellek hibái miatt. A nagyobb cégek, mint a Facebook, az Amazon vagy a Microsoft már egy saját AI-t használ az adatok egységesítésére, a kisebb cégeknek ez viszont nem elérhető.

Figyelhetnek helyette arra, hogy elkerüljék az alábbi tényezőket, melyek az AI-projektek halálát okozhatják:
  • egy-egy vállalat vezetői gyakran rövidtávú haszonszerzés miatt ellenáll a hosszabb megtérüléssel kecsegtető AI-fejlesztéseknek,
  • az adatelemzők rosszul kommunikálják a projektjeiket a vezetők felé: az egész megértetése helyett célszerű inkább a megtérülésről beszélni,
  • célszerű felmérni, hogy megéri-e egyes funkciókat egyáltalán automatizálni, ez főleg az ügyfelekkel való interakciókban lehet kérdéses,
  • nem érdemes a fejlesztést a spórolás miatt teljesen kezdőkre bízni, inkább célszerű tapasztalt adatszakértőket, informatikusokat felvenni a projekthez,
  • nem lehet minden projektet házon belül véghez vinni, egyes tevékenységeket célszerű kiszervezni,
  • az AI ténylegesen elveheti egyes alkalmazottak munkáját, érdemes ezt transzparensen kommunikálni,
  • fokozatosan kell építkezni, átállni a korszerű digitális eszközökre.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium