Előfizetői tartalom

A telefonod lassan tudja már, mit szeretnél venni, mielőtt te kitalálnád

Huszák Dániel, Berlin
Tárgyalásra készülsz de közeleg egy vihar és nincs esőkabátod? Hamarosan az okostelefonod már automatikusan felismeri a helyzetet, majd megveszi és házhoz szállíttatja a ruhaneműt. De akár be is mehetünk egy plázába és szkennelhetjük a boltokat telefonunkkal, ami megmondja, hogy van-e bárhol olyan akciós fölső, amely illik a nadrágunkhoz. A bevásárlás gyökeresen megváltozik a következő 5-10 évben a technológia előretörése miatt és ebben a fizetési rendszereknek is hatalmas szerepe lesz - hangzott el a Visa berlini sajtóeseményén.

Albrecht Kiel, a Visa közép-európai vezetője a cég számairól és ennek várható alakulásairól beszélt: 3,2 milliárd Visa kártya van a világon, 46 millió helyen fogadják ezeket el, 160 devizában, 200 országban tartják nyilván, 16 100 pénzügyi intézménnyel állnak kapcsolatban. Partnerségben állnak többek közt a PayPallal, a Google Payjel, az IBM-mel és az Amazonnal is. Várakozásai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés