Az államkincstár állítja: mindenki megkapja a nyugdíját

2019. január 11. 19:17    
nyomtatás
 
Hozzánk beérkezett olvasói levekből és más lapokhoz beérkezett jelzésekből az derült ki, hogy hat óra előtt nem sokkal még voltak, akik nem kapták meg a nyugdíjukat. A Mák állítja: mindenkinek elutalta a járandóságot, de értelmezésünk szerint ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy ma meg is érkezik.

2019.01.11 12:37 Megtudtuk: banális hiba miatt késnek a nyugdíjakA napközbeni átutalási rendszer - amelyben a MÁK ma elküldte a nyugdíjakat - 17 órakor zár be normális esetben, ezért nem sokkal hat óra előtt megkérdeztük a Magyar Államkincstárat, előfordulhat-e, hogy nem mindenki kapta meg ma a nyugdíját. A MÁK az alábbi választ küldte 19:05-kor:

A GIRO Zrt. a Magyar Államkincstárral együttműködve intézkedett a 2019. január hónapban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti - mai napon történő - kifizetéséről. A GIRO Zrt. által üzemeltetett, a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer hibamentesen működik, a beküldött tranzakciók feldolgozásában nem volt és jelenleg sincs fennakadás. Az érintettek számára az utalások a jogszabály szerinti határidőre a mai napon megtörténnek.


Vagyis a tájékoztatás szerint a pénz már ott parkol a számlákon, vagy ha a GIRO Zrt a MÁK kérésére még nyitva tartja a rendszert, akkor lehet, hogy az átutalások egy része később teljesül. (első értelmezésünk az volt, hogy már mindenképpen a számlákon kell lennie a pénznek, hiszen a rendszer már zárva van elvileg, és a bankok is bezárják a számlavezető rendszerüket nap végén).

Mi mindenesetre a MÁK-ot felügyelő Pénzügyminsztériumot is megkérdeztük, lesz-e személyi vagy más következménye az esetnek.

Ha esetleg valaki azt tapasztalja, hogy még nem érkezett meg a nyugdíja, kérjük írja meg nekünk esetét a portfolio@portfolio.hu e-mail címre.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium