Meghalt a kriptoguru, százmilliókhoz nem férnek hozzá az ügyfelei

2019. február 5. 08:41    
nyomtatás
 
180 millió kanadai dollárnyi kriptodeviza ragadt benn a Quadriga digitális platformon, miután az üzemeltető váratlanul meghalt - írja a CNBC.


Gerald Cotten tavaly decemberben, 30 évesen lelte halálát bélrendszeri rendellenességek miatt, Indiában halt meg, ahol egy árvaházban jótékonykodott. A gyászhírt január 14-én jelentette be a Quadriga Facebook-oldala.

A Quadrigán bitcoinnal, litecoinnal és ethereummal lehetett kereskedni, a múlt héten adták be hitelezővédelmi kérelmüket a Nova Scotia-i legfelsőbb bíróságnak.

A Quadrigának 363 ezer felhasználója van, ebből 115 ezer embernek mintegy 250 millió kanadai dollárja forog a rendszerben. Cotten a kriptodevizák egy részét, mintegy 180 millió dollárnyi értékben offline, egy úgynevezett cold walletben (szó szerint: hidegtárca) tárolta, a jelszót ehhez viszont csak ő ismerte.

Cotten özvegye, Jennifer Robertson nem találta meg a cold wallethez tartozó jelszót, még egy kriptoszakértőt is felfogadott, hogy hozzáférjen a tárcához, de nem sikerült a 180 millió dollárt visszaszerezni.

Míg Robertsont egyesek fenyegetik és kétségbe vonják, hogy Cotten valóban meghalt, egyes szakemberek inkább a kriptopiac sajátos kihívásaira és a szabályozás szükségességére hívják fel a figyelmet.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium