Német startupot vett az Alibaba

2019. január 9. 09:04    
nyomtatás
 
90 millió euróért megvette a kínai Alibaba a Data Artisanst, egy berlini startupot, amely adatfeldolgozással és adatstreaminggel foglalkozik - számol be a TechCrunch.

Kereskedés Alibaba-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Data Artisanst 2014-ben alapította az Apache Flink fejlesztőcsapata, ez a vállalat is nagymennyiségű adatfeldolgozással foglalkozott.

A német startuppal 2016 óta dolgozik együtt a kínai e-kereskedelmi óriás, a DA tavalyi tőkebevonásában már az Alibaba is részt vett.

Az Alibaba felvásárlásának köszönhetően a DA open source platformja szélesebb körben terjedhet, valamint a fejlesztésére is több pénz jut majd.

A kínai e-kereskedelmi vállalatnak egyébként nem ez az első adatelemzési akviziciója, 2017-ben a MariaDB-t vették meg, egy MySQL-alternatívát kínáló adatkezelési rendszerfejlesztőt.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium