Itt az Apple új okosórája - Félhetnek a svájci óragyártók?

2018. szeptember 14. 08:43    
nyomtatás
 
Fenyegetést jelent a svájci órapiacnak az új Apple Watch, az új széria még inkább, mint az előzők, az új egészségügyi funkciók ugyanis elcsábíthatják az idősebb vásárlókat - állítják iparági szakértők a Reuters szerint.

Kereskedés Apple-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A szerdán bemutatott új Apple Watch Series 4 számos olyan egészségügyi funkcióval lett felszerelve, ami akár életet is menthet. Van benne EKG, figyeli a szívritmust, figyelmeztet, ha szabálytalan szívverést érzékel, és segítséget hív, ha a viselője elesik és nem mozdul legalább egy percig.

Az új Apple Watch nem csak evolúció, de forradalom is, nem csak a kütyümániásoknak szól, hanem minden 45 feletti embernek, aki törődik az egészségével - mondta el a businessmontres.com szakértője.

Itt az Apple új okosórája - Félhetnek a svájci óragyártók?


Az Apple gyorsan növeli részesedését az órapiacon, a CGS Insight becslései szerint közel annyi okosórát értékesíthet idén az Apple, mint az összes svájci óragyártó. Tavaly 24 millió darabot adtak el világszerte a Svájcban készült órákból. A belépő szintű svájci órák piaca (500 dolláros árig) az elmúlt években folyamatosan csökkent, aminek az egyik oka az okosórák terjedése volt.

De vannak, akik optimisták. A Zenith, Hublot és Tag-Heuer órákat gyártó LVMH óra divíziójának vezetője szerint jelenleg az Apple nem jelent fenyegetést az óragyártóknak. Sőt. Azok az emberek, akik az Apple Watch-csal belépnek az órapiacra, könnyen lehet, hogy később kedvet kapnak egy svájci óra vásárlásához is.

A svájci óragyártók árfolyamában nem volt jelentősebb mozgás az új Apple Watch bemutatóját követően, az aktivitásmérőket gyártó Fitbit részvényei viszont nagyot estek.

Itt az Apple új okosórája - Félhetnek a svájci óragyártók?


(Reuters)

A címlapkép forrása: AFP / Noah Berger

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium