Itt az új magyar sztárrészvény! 50% emelkedés csak ma

2018. január 11. 11:18    
nyomtatás
 
Tavaly nyár óta megtízszereződött a NordTelekom árfolyama. Legyinthetnénk erre, mert hát több hazai kispapírral is valami hasonló történt az elmúlt hónapokban, de ami a távközlési cégnél történik, az mégis elképesztő, az elmúlt négy nap alatt 2,5-szeresére emelkedett az árfolyam, hír pedig egyelőre nincs az egyébként évek óta zsugorodó, masszívan veszteséges cégről. A pletykagyár már dübörög.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Teljes az őrület


Az elmúlt hónapokban hozzászokhattunk, hogy a magyar tőzsdén egymás után tépik meg a kispapírokat, először a Konzum és az Opus indult meg, később a tőzsdei Mészáros-birodalomhoz köthető Appeninn és CIG, aztán a BIF és így tovább, mostanra gyakorlatilag nem is kell sztori, a spekik csak azt nézik, melyik részvény nem ment még, és annak az árfolyamát kezdik el húzni felfelé. Most a NordTelekomon van a sor, a távközlési cég árfolyama idén már 155 százalékot emelkedett, csak ma 50 százalékot ment, miután tegnap a BÉT kiszélesítette azt a sávot, amiben kereskedhetnek a NordTelekom részvényeivel.

Itt az új magyar sztárrészvény! 50% emelkedés csak ma


A forgalom is kiemelkedő, miközben tavaly az átlagos napi volumen 11 millió forint volt, idén már 170 millió forint fölötti, sőt, az elmúlt napokban 400 millió forint fölötti forgalommal cseréltek gazdát a részvények, ma pedig bőven fél milliárd feletti a forgalom, amivel a NordTelekom az OTP mögött a második legforgalmasabb hazai részvény.

Eseménydús múlt


A NordTelekom elődjét 1995-ben alapították fiatal amerikai szakemberek, a céget 1999-ben felvásárolta a Telenor, és Nextra néven nyújtott szolgáltatásokat. A jelenlegi magyar befektetőcsoport 2006-tól irányítja a vállalatot. A NordTelekom 2009-ben vezette be részvényeit a Budapesti Értéktőzsdére.

Mivel foglalkozik a vállalat?


A NordTelekom a mobilinternet mellett bérelt vonali és ADSL internet szolgáltatással, telefonszolgáltatással, szerver elhelyezéssel is foglalkozik, a Magyar Telekom és az Invitel hálózata mellett a Vodafone hálózatán is teljes körű internet szolgáltatást tud nyújtani.

Internetszolgáltatást elsősorban a vállalat saját tulajdonú, privát menedzselt hálózatán nyújt, amely Budapest, Győr, Tatabánya és Dunaújváros nagy részén elérhető. A hálózat vegyes rendszerű, rézvezetékes, mikrohullámú és optikai technológiákat is alkalmaz a NordTelekom, de partnereinek (Telekom, Invitel) a hálózatán keresztül az ország nagy részén vezetékes szolgáltatást, de akár kétirányú műholdas internet szolgáltatást is tud nyújtani.

A vállalat bevétele az elmúlt években folyamatosan csökkent, miközben a vállalat masszívan veszteségessé vált.

Itt az új magyar sztárrészvény! 50% emelkedés csak ma


A NordTelekom legutóbb tavaly szeptemberben publikálta számait, a tavalyi első félévben a vállalat árbevétele 45 százalékkal 16,9 milli forintra csökkent, miközben 8,8 millió forint veszteséget ért el.


Nem túl nagy cég


A NordTelekom az egyik legkisebb hazai tőzsdei cég, a mai emelkedéssel együtt is csupán közel 3 milliárd forint a piaci kapitalizációja.

Itt az új magyar sztárrészvény! 50% emelkedés csak maMi benne a fantázia?


  • Ha meredeken emelkedik egy kis magyar vállalat részvényárfolyama, akkor az első gondolat az, hogy Mészáros Lőrincék (de Simicska Lajos neve is felmerült a spekik között) vesznek bele a cégbe, most is lehet ez a befektetők logikája, de ezzel kapcsolatban nem volt bejelentés.
  • Sokan arra spekulálnak, hogy a vállalat nagytulajdonosa, a 62 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkező BELTÁV száll ki, és csinál helyet egy új nagytulajdonosnak, ez a forgatókönyv azért sántít, mert furcsa lenne, ha tőzsdén keresztül oldanák meg a nagy részvénycsomag eladását.
  • Ha a fundamentumokat nézzük, sok bíztató nincs, a bevételek esnek, a cég veszteséges, erre nehéz lenne építeni, ráadásul a külföldi növekedési tervekkel kapcsolatban sem érkezett új információ. Sokan elképzelhetőnek tartják, hogy a vállalat profilt vált.
  • A legvalószínűbb forgatókönyv még mindig az, hogy a befektetők egy újabb papírt pécéztek ki maguknak, aminek megindították az árfolyamát (nézzük meg, mi az ami nem ment még), és a csorda most éppen erre a részvényre vetette rá magát, mert senki sem akar lemaradni az újabb nagy sztoriról.


Meddig emelkedhet még?


Nehéz egy ilyen hirtelen, látszólag a semmiből jött emelkedésre pontos technikai elemzést adni, éppen ezért megpróbálkozunk több verziót és módszert is bemutatni a várható szintekre. Az biztos, hogy tavaly nyár óta már szépen kezdett kibontakozni egy emelkedő trend, ami már valószínűsíthette a pozitív trend folytatódását, és jól látható módon a forgalom is kezdett egyre inkább megjönni az impulzív emelkedő szakaszokban. A múlt év utolsó két hónapját konszolidációval töltötte az árfolyam, ebből lőtt ki hétfőn a rakéta sebességgel mozgó árfolyam, áthaladva a 38 forintos nagy ellenálláson is. A legegyszerűbb módszer arra, hogy meddig mehet az árfolyam, az lenne, hogy az 5 évig tartó 4 és 38 forint közötti sávot alapul véve és kiterjesztve 72 forintos célárat kapunk. Ha a Fibonacci szinteket hívjuk segítségül, akkor a 2013. május, illetve a 2016. novembere közötti csökkenő mozgás 161,8%-os kiterjesztési szintje 60 forintnál van, ahol épp most is tartózkodik az árfolyam. Ha ilyen lendülettel haladnánk tovább, akkor a 200, illetve a 261,8%-os szint lehet a céltáblánk újabb zónája 73, valamint 94 forintnál. Ezen felül különféle csatornarajzolási technikákkal berajzoltunk két lehetséges forgatókönyvet, mint lehetséges nagyobb ellenállási szinteket, illetve a csatornák középvonalait, mint valószínű támaszokat. Mindenesetre a momentum megvan, már csak hírek kellenek, de az biztos, hogy a pozitív folytatáshoz már nem kéne 38-40 forint alá esnie az árfolyamnak.

Itt az új magyar sztárrészvény! 50% emelkedés csak ma
Klikk a képre!


Címlapkép: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium