Ennyivel hazudnak több fizetést a magyarok egy állásinterjún

2019. július 31. 14:02    
nyomtatás
 
Az állást kereső európaiak negyede hazudik az állásinterjún arról, mennyit keres jelenlegi munkahelyén - ez derült ki az Inteliigence Group friss kutatásából. Öt jelentkezőből egy 10%-kal vagy annál is nagyobb mértékben turbózza fel jelenlegi fizetését, és kiderült az is, hogy a férfiak ezt inkább szeretik eljátszani, mint a nők.


Az állásinterjúkban a bérről való tárgyalás az egyik legnehezebb rész, így talán nem olyan meglepő, hogy az európaiak csupán 49%-a mondta azt, hogy szokott egyáltalán tárgyalni a bérről egy állásinterjún. Érdekes az is, hogy ha az európaiak új munkát keresnek, négyből egy jelentkező nem mond igazat a jelenlegi fizetéséről. A fizetésükről hazudók 39%-a felfelé kerekíti a fizetését, olyan 15-25%-kal többet mond, mint a valóság.

Az Intelligence Group kutatása szerint egy állásinterjún az európai férfiak nagyobb arányban (28%) túlozzák el jelenlegi fizetésüket, mint a nők (24%), sőt, a férfiak többször mennek bele a fizetéssel kapcsolatos alkudozásokba, mint a nők, ami a tanulmány szerint szintén oka lehet a férfiak és nők közötti fizetési különbségeknek.

A tanulmány kitér arra is, hogy Európán belül Németországban (43%), Szlovákiában (38%) és Ausztriában (37%) a legmagasabb azok aránya, akik szeretik eltúlozni jelenlegi fizetésüket, míg Norvégiában (12%), Portugáliában (14%) és Litvániában (15%) hazudnak erről a legkisebb arányban.

A lenti ábra alapján Magyarország inkább az alsó közép kategóriában, tehát a magyarok mintegy 15-20%-kal túloznak a jelenlegi fizetésükkel kapcsolatban.

Ennyivel hazudnak több fizetést a magyarok egy állásinterjún

Forrás: Intelligence Group

A görögök tűnnek a legbecsületesebbnek, a görög jelentkezők 74%-a ugyanis a tényleges fizetését mondja be az állásinterjúkon. Bulgáriában ehhez képest jók a túlzásokba esésben, miután azok között, akik már alapból is felfelé beszélik jelenlegi keresetüket, 52% mondja azt, hogy az 20-25%-kal magasabb a ténylegesnél. Hasonló aránnyal túlozzák jelenlegi fizetésüket a románok és a szlovénok is (a jelentkezők 44, illetve 47%-a).

Érdekes, hogy az Egyesült Királyságban inkább kevesebbet mondanak a jelenlegi fizetésükről, mint a valóság, és ott alkudoznak a legkevesebben a fizetésükről a leendő munkaadójukkal Európában.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium