Még nagyobb bajba kerülhet az összeomló Venezuela

MTI
2019. február 8. 18:20    
nyomtatás
 
Az ENSZ venezuelai ügynökségei tavaly november óta fokozták a leginkább rászorulók segélyezését, de nem kapták meg a szükséges összegeket - közölte pénteken a világszervezet egyik genfi szóvivője.


A segélyezési tervek végrehajtása számára 109,5 millió dollárra van szükség, de eddig csak 49,1 millió folyt be - mondta egy sajtótájékoztatón Jens Laerke, az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala (OCHA) szóvivője.

A politikai, gazdasági és társadalmi helyzet bizonytalanságai ellenére az ENSZ több intézménye is foglalkozik segélyezéssel Venezuelában, így többek között az Egyesült Nemzetek Gyermekalapja (UNICEF), az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Menekültügyi Főbiztosság (UNHCR).

Laerke tájékoztatása szerint százezer vészesen rosszul táplált gyermeknek és anyának adnak segély, és létrehoztak hat ideiglenes menekültközpontot a kolumbiai határon. A szóvivő hangsúlyozta, hogy a segítség független a politikai helyzettől, semleges és elfogulatlan, és kizárólag a szükségletekre van tekintettel.

Ugyanezen a sajtótájékoztatón Tarik Safarevic, a WHO szóvivője közölte, hogy Venezuelában csökkenőben van a gyerekek között a kanyarós megbetegedések száma, amely 2017 júliusa, a járvány kitörése óta 6395 megbetegedést okozott, 76 esetben halálos kimenetellel. Ezzel szemben nő a diftériás esetek száma, amely 2016-ban 17, 2017-ben 103, 2018-ban 150 volt.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium