Megemelte a Masterplast célárát az MKB

2019. június 13. 08:43    
nyomtatás
 
Megerősítette a Masterplast részvényeire vonatkozó vételi ajánlását az MKB Bank elemzője, a részvényekre vonatkozó célárát pedig 874 forintra emelte, ami a szerdai záróárfolyamról közel 22 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Az MKB elemzője szerint javul az iparági környezet, és a legtöbb piacon ez fenn is maradhat, ami támogathatja a vállalatot abban, hogy elérje a céljait. A társaság bevételei 19 százalékkal nőttek az első negyedévben és a dinamikus növekedés folytatódhat a következő negyedévekben is, ennek fényében megemelte a bevételvárakozását az elemző.

A következő 2-3 évben az egyik legdinamikusabban növekedő szegmens az export tevékenység lehet, ami elsősorban a Nyugat-és Dél-Európába irányuló exportot jelenti - áll az elemzésben. A legnagyobb exportpiac Olaszország, de Németország és az Egyesült Királyság is stabil növekedést mutat. Szerbiában és Macedóniában az EU-hoz való konvergencia segítheti a további növekedést, Magyarországon és Szlovákiában pedig erős maradhat az építőipar.

A gazdasági és az ipari környezet szignifikáns hatással van az építőipari és a szigetelőanyagok értékesítésére, ami a Masterplast fő tevékenysége. Az építőipari anyagok eladásai az új lakás építésekkel vannak összefüggésben, míg a szigetelőanyagok értékesítéseit mind a lakásépítések, mind a felújítások segítik.

A Masterplast bevételeinek nagy része Magyarországról érkezik, ahol a CSOK-nak köszönhetően az építőipar erős maradhat. Az MKB elemzője hozzáteszi, hogy kockázatok azért látszanak, az építőipari vállalatoknál a szerződésállomány csökkenő trendet mutat és a munkaerőhiány is nehézséget jelenthet.

A Masterplast nemrég bejelentett egy akvizíciót is, aminek hatásai a második félévtől látszódhatnak meg a bevételeken és az eredményeken.

Mindezek fényében a 12 havi célárat 805 forintról 874 forintra emelte az MKB elemzője és megerősítette a részvényekre vonatkozó vételi ajánlását.

Megemelte a Masterplast célárát az MKB

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Mit jelez a magyar gazdaságnak az Intrum indexe? (x)

Magas GDP-növekedést vetít előre az Intrum Fizetőképességi Index. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium