Előfizetői tartalom

Meglepő helyről támadják Elon Musk óriási rekorddöntési tervét

Portfolio
A világ legnagyobb akkumulátoros energiatároló telepét és egy gigászi fotovoltaikus naperőművet építene fel Elon Musk az Egyesült Királyságban. A környezetvédők azonban tiltakoznak a Tesla tervezett beruházás ellen, mivel az óriási zöldfelületet borítana be, ezáltal veszélyeztetné ritka madarak és más védett állatok élőhelyét.

Az összességében mintegy 400 millió font (átszámítva közel 150 milliárd forint) értékű beruházás keretében egy 350 MWp maximális teljesítményű naperőmű, valamint hozzá kapcsolódóan egy 350 MWh kapacitású akkumulátoros energiatároló rendszer épülne fel a brit sajtóban megjelentek szerint. A 989 ezer darab fotovoltaikus panelből Kent megyében létrehozandó hatalmas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés