Előfizetői tartalom

Nagy felújítások a MÁV-nál: már csak 17 évig ürítik a WC-ket a sínek közé

Portfolio
A MÁV 2260 személyszállító járművel rendelkezik, 175 ezer ülőhellyel, a kocsik átlagos életkora 35 év, a legidősebbek 50 évnél is öregebbek - árulta el a Világgazdaság kérdésére a vasúttársaság. 2012 óta folyamatosan újítják fel a régi kocsikat, és 90 új kocsit is rendeltek. Terveik szerint 2035-ig megoldják, hogy a WC-k tartalma ne a sínek közé hulljon.

2012-ben az utazási komfort javítását célzó porgram indult el a Máv-nál, melynek keretében 670 kocsit újítottak fel: modernizálták az utastereket, 240 voltos csatlakozókat építettek be, átalakították a feljárólépcsőket, cserélték a forgóvázakat, automata ajtókat és GPS-alapú utastájékoztató monitorokat szereltek fel. A felújítások idén és jövőre is folytatódnak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés