Németország valóra váltja az autósok rémálmát

2018. július 11. 15:42    
nyomtatás
 
A baden-württembergi kormánykoalíció szerdán elfogadott megállapodása alapján 2019-től a régi dízelautókat érintő korlátozásokat vezetnek be Stuttgartban, írja a Stuttgarter Zeitung értesüléseire hivatkozva a Handelsblatt. Lapértesülések szerint 2019-től az Euro 4-es és annál alacsonyabb besorolású dízelmotoros járműveket tiltják ki a városból, míg az Euro-5-ös besorolású dízelautókra egyelőre nem vonatkozik majd a korlátozás.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A baden-württembergi kormánykoalíció szerdán elfogadott megállapodása alapján 2019-től a régi dízelautókat érintő korlátozásokat vezetnek be Stuttgartban, írja a Stuttgarter Zeitung értesüléseire hivatkozva a Handelsblatt. Lapértesülések szerint 2019-től az Euro 4-es és annál alacsonyabb besorolású dízelmotoros járműveket tiltják ki a városból, a Handelsblatt beszámolója mindemellett kiemeli, hogy a tiltás a stuttgarti lakosokra vonatkozó átmeneti rendelkezések és bizonyos esetekben alkalmazható kivételek alkalmazása mellett valósul meg.

Stuttgart városa egyelőre nem tiltja ki az utakról az Euro 5-ös besorolással rendelkező dízelautókat, miután a városvezetés a régi dízelekre vonatkozó tiltás mellett új buszsávokat, és egyéb, közlekedésfejlesztési beruházásokat is tervez. A Handelsblatt beszámolója azonban azt is kiemeli, hogy amennyiben 2019 közepére a város nitrogén-oxid szennyezettsége nem csökken a kívánt határérték alá, abban az esetben a Stuttgart városa által szerdán elfogadott levegőszennyezettség mentesítési terv további szigorítása is következhetne a későbbiekben.

A német szövetségi bíróság februári döntése szerint a dízelautók kitiltása elvben lehetséges, a korlátozásoknak azonban arányosnak kell lennie. A Handelsblatt ugyanakkor nyomatékosítja, hogy a stuttgarti bíróság korábban az Euro-5-ös dízelautók betiltása mellett foglalt állást, azonban a Baden- Württembergi döntéshozóknak nem sikerült megegyezésre jutnia a nonprofit környezetvédelmi és fogyasztóvédelmi szervezettel, a Deutsche Umwelthilfével arról, hogy Stuttgart esetében a pontosan mekkora nitrogén-oxid szennyezettségi szint képezze a vonatkozó szabályozás alapját. A lap szerint a városvezetés bejelentésére a szerdai nap folyamán kerülhet majd sor.

(Handelsblatt)
Címlapkép forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Új rendszerben kell számlaadatokat küldeni a NAV-nak (x)

Ingyenes számlázó program is segíti a vállalkozásokat. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium