Előfizetői tartalom

Óriási forradalom zajlik az autóknál - Mi lesz vezetők nélkül?

Portfolio
Az önvezető technológia az utóbbi időben hatalmas fejlődésen ment át, a Tesla vezére szerint már idén megérkeznek a teljes önvezetésre képes járművek. A technológia fejlődésével a szabályozás nem képes tartani a lépést. A vezető nélküli járművek térnyerése fontos új kérdéseket is felvetett, hogyan reagáljon a technológia a mindennapok során gyakran elforduló, bonyolult közlekedési szituációkra, illetve hogyan tegyék alkalmassá az önvezető járműveket a hatósági személyek és az általuk adott jelzések biztonságos felismerésére.

Új technológia, új problémákkalA kaliforniai autópálya-rendőrség járőre tavaly decemberben egy Tesla Model S-t vett üldözőbe, miután a jármű a bekapcsolt irányjelző ellenére több lehajtó mellett is elhaladt. A sofőr előrebillent fejjel ült az autójában, továbbá sem a fény-, sem a hangjelzésekre nem reagált, így a járőr feltételezve, hogy a Tesla önvezető üzemmódban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés