Előfizetői tartalom

"Őrült időket élünk" - Kifakadt a Nobel-díjas tudós

Portfolio
A befektetők már nem eléggé óvatosak a vállalati profitok alakulását illetően, és így az Egyesült Államok részvénypiaca lett a legdrágább a világon - nyilatkozta Robert Shiller a CNBC-nek. A Nobel-díjas közgazdász hozzátette: "Néha úgy érzem, őrült időket élünk." Shiller az aggodalmai ellenére úgy gondolja, hogy akár még évekig mehetnek felfelé az árfolyamok.

Shiller azt is megjegyezte, hogy a medve piac figyelmeztetés nélkül fog érkezni, de megjegyezte, most nincs olyan rossz élőérzete, mint 2000-ben a dotcom-lufi kidurranása előtt volt. (A közgazdász ekkor írta a Tőzsdemámor - Irrational Exuberance - című könyvét.) A piacok még évekig mehetnek felfelé, és nem tudom előrejelezni a fordulatot. De azt gondolom, hogy most nagyok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés