Előfizetői tartalom

Rákkeltő anyag került az IKEA bútoraiba, matracaiba - Magyarország is érintett

Portfolio
Egy technológiai hiba következtében egy ideig rendkívül magas mérgező diklórbenzol tartalmú alapanyaggal látta el matrac- és bútorgyártó ügyfeleit a BASF német vegyipari óriás. Az anyag felhasználásával készült termékek több bútoráruház, így az IKEA kínálatába is bekerültek. A vállalat több országban azonnal leállította a szóban forgó termékek árusítását, a vásárlók pedig visszaválthatják a már megvett termékeket; bár az ügy Magyarországot is érinti, a vállalat itt egyelőre nem léptetett életbe hasonló intézkedéseket és tovább vizsgálódik.

A számos területen aktív BASF egyebek mellett matracok gyártásához használt alapanyagot, poliuretán habot is gyárt, amelyet világszerte 50 matrac- és bútorgyártó vállalatnak szállítja - így európai társaságoknak is. Ennek gyártásába csúszott hiba nyár végén, amelynek eredményeképpen a termékben alaposan megnövekedhetett egy bizonyos komponens jelenléte.A szóban forgó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés