Előfizetői tartalom

Rémhír terjed Paksról

Portfolio
A Paksi Atomerőmű negyedik blokkjának mozgása ismert és ellenőrzött folyamat, a biztonságos működést a legkisebb mértékben sem veszélyezteti, felgyorsulásával az atomerőmű bővítése miatt sem kell számolni - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, amely szerint rémhírterjesztés zajlik "Paks süllyedése" körül. Korábban a Népszava azt írta, az Országos Atomenergia Hivatal a blokk "öregedéskezelési" terveiben "nemmegfelelőséget mutató süllyedési értékeket" tapasztalt, ennek kapcsán Paksra "tényállástisztázó" felszólítást postáztak.

A minisztérium reakciójában hangsúlyozza, az építmények súlya a talaj összenyomódását okozza, süllyedésük tehát nem szokatlan jelenség, annak mértéke az idővel arányosan csökken.A prognosztizált süllyedésnek nincs olyan hatása, amely veszélyeztetné a blokk nukleáris biztonságát. Megfelelő műszaki megoldás alkalmazása mellett az új blokkok létesítése során sem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés