Szenvedtek az amerikai tőzsdék Percről-percre

2019. június 12. 22:04    
nyomtatás
 
Nem volt kedvező a befektetői hangulat az amerikai tőzsdéken, mindhárom vezető részvényindex a negatív tartományban zárt. Közben az olaj árfolyama is méreteset esett.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Nem volt fordulat 2019.06.12 22:04

A nyitás után nem sokkal elszenvedett veszteségeket követően stabilak maradtak az amerikai részvényindexek. Ami azt jelenti, hogy a negatív tartományban zártak.

A Dow Jones 0,17%-kal, az S&P 500 0,2%-kal került lejjebb, a Nasdaq pedig 0,38%-ot veszített értékéből.

Esik a Tesla árfolyama 2019.06.12 20:48

A Tesla papírjai 3%-ot meghaladó mínuszban vannak, pedig kezdetben úgy tűnt az 1,8%-os plusz után, hogy a befektetőket meggyőzte Elon Musk tegnapi prezentációja a közgyűlésen.

Szenvednek az amerikai tőzsdék 2019.06.12 20:33

Továbbra is az amerikai-kínai kereskedelmi háború fejleményei, az azzal kapcsolatos nyilatkozatok határozzák meg a tengerentúli tőzsdék irányát. Ennek megfelelően szerdán a Dow Jones 0,2%-os mínuszt mutat nem sokkal a zárás előtt, az S&P 500 index ezalatt 0,22%-os veszített értékéből, a Nasdaq pedig 0,41%-kal került lejjebb. Pedig a ma megjelent inflációs adat segíthetett volna a hangulaton, ugyanis a várakozásoknál kisebb lett, és így erősödhettek volna a lazább monetáris politika irányába mutató várakozások.

A szektorok közül rosszul teljesítenek a pénzügyi papírok, a Goldman 2,1%-ot, a JP Morgan 1,3%-ot veszített értékéből.

Emellett ki kell emelni a chipgyártók szerdai vesszőfutását, az S&P 500 szektorai közül ez volt a legrosszabbul teljesítő alindex. Például a Western Digital és a Micron árfolyama is 5%-ot zuhant.

Szenvednek az amerikai tőzsdék

A WTI típusú olaj árfolyama közben 4%-os eséssel 51 dollár környékén állapodott meg, ilyen alacsonyan legutóbb januárban járt a kurzus. A mostani esést azt váltotta ki, hogy sorozatban a második hete emelkedtek az amerikai olajtartalékok.

Szenvednek az amerikai tőzsdék

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Mit jelez a magyar gazdaságnak az Intrum indexe? (x)

Magas GDP-növekedést vetít előre az Intrum Fizetőképességi Index. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium