FONTOS Az EP-választások után jöhet a kormány új csomagja
 
Előfizetői tartalom

Szorongás a magyar biztosítóknál

Portfolio
Távolodik Európától a magyar biztosítási szektor - konstatálta a magyar biztosítási piac idei évét Kisbenedek Péter, az Allianz elnök-vezérigazgatója, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) elnöke. A különadó és a közel 300 ezer vihar- és árvízkár miatt 2010-et a katasztrófák évének nevezte a szakember a Magyar Közgazdasági Társaság mai konferenciáján. Idén valószínűleg már nem, jövőre pedig biztosan nem lesz nyereséges a magyar biztosítási szektor - mondta.

A külföldi tulajdonú biztosítók szorongva próbálják elfogadtatni tulajdonosaikkal, hogy stagnálni fog ügyfélszámuk a jövő évben - mondta Kisbenedek. A szektor díjbevétel számai ráadásul Magyarországon európai összehasonlításban mindkét üzletágban rendkívül alacsonyak, és nem látni, mikor és mitől fordulna meg a díjbevételek lefelé mutató trendje - tette hozzá....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés