Előfizetői tartalom

A Huawei-botrány és az állami megrendelések visszaesése húzta vissza a Telekomot

Két átmeneti hatás, az alacsonyabb magyarországi közszféra-megrendelések és a Huawei készülékvásárlások átmeneti lassulása miatt csökkent a Telekom bevétele, pedig az alapfolyamatok jól néznek ki, nem csak a magyar, de az észak-macedón operációban is nőnek a vezetékes és a mobilbevételek, ez utóbbiakra érdemes egyre inkább figyelni a T-Systems eladásához/leválasztásához közeledve. A bevételek nagyjából a vártnak megfelelően alakultak a második negyedévben, az eredménykimutatásban onnan lefelé viszont bezavart egy IFRS-átállás, a számokat ettől a hatástól tisztítva is a vártnál magasabb eredményt ért el a Telekom.

Bezavart az IFRS-átállásNagyjából a vártnak megfelelő bevételről, de a többi eredménysoron az elemzői várakozások átlagánál magasabb profitról számolt be a Magyar Telekom. A nagyobb eltérések az EBITDA-sortól jelentkeznek, az IFRS 16 bevezetésének ugyanis ezen a soron +4,7 milliárd forintos hatása volt, azonban az IFRS 16 nélkül is 2,9 százalékkal magasabb lenne az EBITDA...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés