Tőkeemelésről döntött az Enefi közgyűlése

2019. augusztus 8. 19:40    
nyomtatás
 
Ma tartott közgyűlést az Enefi, ahol a részvényesek többek között tőkeemelésről döntöttek.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Az Enefi közgyűlése ma többek között döntött
  • a korábban közzétett stratégia elfogadásáról, adásvételi/engedményezési szerződések megkötéséről
  • és a társaság alaptőkéjének zárt körben, új részvények forgalomba hozatalával történő felemeléséről.


A fentiek mentén az igazgatóság megkezdi a határozatok végrehajtását, így az átváltoztatható-osztalékelsőbbségi részvényre vonatkozó szabályozás cégbírósági átvezetését valamint az adásvételi/engedményezési szerződések megkötésének/zárásának feltételét képező részletes vagyonelem-átvilágítások, hatósági eljárások lefolytatását.

A tőkeemeléshez szükséges végleges kötelezettségvállaló nyilatkozatok megadására 2019. november 30-ig van lehetőség, de a társaság bízik abban, hogy 2019. október végéig a szerződések zárása megvalósul és a tőkeemelés cégbírósági folyamata zárulni tud.

A fentieket követően a társaság haladéktalanul kezdeményezi a részvények keletkeztetését (KELER), tőzsdei bevezetésének engedélyeztetését (MNB) és tőzsdei bevezetését (BÉT) az illetékes hatóságok előtt.

A társaság kiemelten felhívja a tisztelt Befektetők figyelmét arra, hogy
  • a tőkeemelés feltétele az adásvételi/engedményezési szerződések megkötése, zárása
  • az adásvételi/engedményezési szerződések és a tőkeemelés pénzügyi és jogi zárása számos feltételtől függ, így különösen, de nem kizárólagosan tulajdonosi döntések, harmadik fél/hatóság hozzájárulása (Random Zrt. részvények vonatkozásában pl. előzetes MNB hozzájárulás beszerzésére van szükség), vagyonelemek átvilágítása, tőkepiaci tájékoztató jóváhagyása stb., így fennáll a lehetősége a tranzakció meghiúsulásának.


A közgyűlési határozatok itt olvashatók.

Tőkeemelésről döntött az Enefi közgyűlése


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium