Előfizetői tartalom

Tragikus évforduló: Egy év a Malév nélkül

Portfolio
Egy évvel ezelőtt történelmi pillanat következett be a magyar légiközlekedésben, a 66 éve működő Malév bejelentette a leállást. A légitársaság évek óta húzódó problémáira és a sorozatos veszteségekre az Európai Bizottság ítélete tette fel a pontot, ami az elmúlt években kapott állami támogatások visszafizetésére kötelezte a Malévot. A cégnek nem maradt más választása: fizetésképtelenségre hivatkozva beszüntette működését. A versenytársak, különösen a diszkont légitársaságok azonnal kapacitásbővítésekkel reagáltak a piacon keletkező űrre. A Budapest Airport azonban így is megérezte a Malév hiányát, költségcsökkentési intézkedések nevében bezáratta az 1-es Terminált. Egy új magyar légitársaság indításáról folyamatosan vannak spekulációk még egy év elteltével is, de egyelőre semmit nem lehet tudni biztosan.

Kapcsolódó cikkünk2012.02.03Végleg leszállt a Malév, lecsap a konkurenciaVége a Malévnak A két évvel ezelőtt visszaállamosítással megmentett Malév kezét végül kénytelen volt elengedni az állam. A hatalmas veszteségekkel küszködő légitársaságot a 2010-es államosítást követően folyamatos tőkeinjekciókkal és hitelekkel tartotta mesterségesen életben a magyar kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés