Előfizetői tartalom

Új légkondicionálót találtak fel - Ez átírhatja az emberiség jövőjét

Portfolio
Egy új, vízalapú légkondicionálót fejlesztettek ki szingapúri tudósok, amely a jelenleg használatos technológiánál jóval kevésbé terheli a Föld légkörét. A következő generációs klímaberendezés bármilyen vegyi hűtőközeg és kompresszor nélkül képes a levegőt lehűteni, és mintegy 40 százalékkal energiahatékonyabb a jelenleg széles körben elterjedt berendezéseknél.

A szingapúri állami egyetem (National University of Singapore) kutatói új eljárást találtak a levegő hűtésére - jelentették be az egyetem honlapján. Az eljárásban a hűtés előtt a levegőt innovatív, papírszerű párátlanító membránokon vezetik át, amely azután egy, vízcsatornákat tartalmazó hűtőrendszeren halad át, így gyakorlatilag a víz képezi az egyetlen hűtőközeget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés