Előfizetői tartalom

Eljöhet a magyar autósok rémálma, a 400 forint feletti benzinár

Portfolio
Újabb és újabb sokéves csúcsokat megdöntve tovább tart az olaj drágulása a nemzetközi piacokon, az árfolyamok legutóbb 2014-ben látott szinteken tartózkodnak. Az olajár folytatódó emelkedését pedig a hazai üzemanyagárak is követik, amelyek máris megközelítették a 400 forintos szintet. A benzin- és gázolajárak növekedésében azonban az olajárak mellett ezúttal a dollár forinttal szembeni erősödése is jelentős szerepet játszik, így az üzemanyagárak a következő hetekben könnyedén át is léphetik ezt a szintet.

Meglehet a 400 forintos benzinár nyárraA Brent árfolyama kedden délelőtt ugyan enyhe negatív korrekciót mutat, azonban az árfolyam továbbra is 75 dollár fölött tartózkodik.A WTI jegyzése ugyanekkor hasonló mértékű, pár tized százalékos gyengüléssel valamivel 70 dollár alatt alakul.Az olaj árfolyamát alakító legalapvetőbb faktor a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés