Visszatérne a Boeing 737 Max, aggódnak a repülővel utazók

2019. június 14. 19:08    
nyomtatás
 
A Global Business Travel Association felmérése szerint az üzleti útra repülő menedzserek több mint 80%-a aggódik, ha arról van szó, hogy a többször is baleset szenvedő Boeing 737 Max típusú repülővel kellene utaznia, az őket foglalkoztató cégek kétharmada pedig úgy gondolja, hogy dolgozóinak inkább módosítaniuk kellene az utazási terveiken, ha ezzel el tudják kerülni a Boeing gépét, még akkor, ha a típus újra engedélyt kapott a felszállásra - írja a Financial Times.

Kereskedés Boeing-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Boeing 737 Max típus október óta már két repülőszerencsétlenséget is elszenvedett, 346 emberéletet követelve. Azóta több, ehhez hasonló felmérés is készült, amelyekben azt próbálták felmérni, hogyan viszonyulnak az utasok a géptípushoz és hogyan éreznek azzal kapcsolatban, ha ilyen géppel kellene repülniük.

Az, hogy most az üzleti utakra repülők körében végeztek felmérést és ilyen, többnyire elutasító eredmények jöttek ki, nem jön jól a Boeingnek, miután az üzleti utazások a repülőtársaságok bevételeinek egy jelentős részét teszik ki.

A mostani felmérésben résztvevő, üzleti útra repülők 38%-a nagyon aggódna, 43%-a valamelyest aggódna, ha egy Maxon kellene utaznia, a cégek 19%-a pedig úgy nyilatkozott, hogy dolgozóik nagy valószínűséggel, 48% szerint pedig valószínűleg nem fognak Maxra jegyet foglalni.

Azt egyelőre még nem tudni,hogy a 737 Max, ami a régebbi 737-es egy újabb verziója, mikor tér vissza az egekbe. A Boeing elviekben javította a szoftverhibát, de erre az amerikai légiközlekedési hatóságnak is áldását kell adnia.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Mit jelez a magyar gazdaságnak az Intrum indexe? (x)

Magas GDP-növekedést vetít előre az Intrum Fizetőképességi Index. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium