Előfizetői tartalom

A Capital Partners ügynökei megtéveszthették a befektetőket

Portfolio
Átfogó vizsgálatot kezdeményezett a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a csehországi székhelyű Capital Partners magyarországi függő ügynöki hálózata, illetve egyes függő ügynökök tevékenysége vonatkozásában - áll a szervezet határozatában. A felügyelet szerint az ügynökhálózat jelenlegi és lehetséges ügyfelek számára átláthatatlan közvetítői rendszerként működik, miközben olyan információk kerültek az intézmény birtokába, ami arra enged következtetni, hogy az ügyfeleket megtévesztették.

A Felügyelet a nyilvános határozatában több kockázatra is felhívta a befektetők figyelmét. Így például arra, hogy "a Capital Partners a.s. befektetési szolgáltató magyar ügyfelei esetében szerződések szerint a cseh jogrend az irányadó, és a prágai bíróság illetékességét kötötték ki". Az ügynökhálózat jellemzően a piaci átlag többszörösének megfelelő megbízási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés