Előfizetői tartalom

Quaestor-botrány: újabb, tízmilliárdos lyukat sejt az MNB

Portfolio
A Quaestor-kötvényesek kártalanításáról szóló törvény szerint nem csupán a hírekben szereplő Quaestor Financial Hrurira, hanem a kapcsolt vállalkozások kötvényeseit is kártalanítják. Ez azért is érdekes, mert vannak ügyfelek, akik a "fiókjait" tovább üzemeltető anyacéggel, a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-vel kötöttek kötvényvásárlási szerződést. A jelenlegi helyzetben talán hajmeresztően hangzik, de az MNB nem felügyeli ezt a társaságot. Megkérdeztük azért a felügyeletet, mi folyik ennél a cégnél.

Nem csak a Hruriránál vannak gyanús kötvények Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője április közepén úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy vannak ügyfelek, akik a vállalatcsoport "csúcsintézményének" számító Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-vel kötöttek kötvényvásárlásra szerződést. A törvényben meghatározott kártalanítás kapcsolat vállalkozásként ennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés