Vizsgál a felügyelet egy alapot, amely azt ígérte, sosem veszít pénzt

2017. április 18. 09:20    
nyomtatás
 
Az atlantai Statim Holdings néven futó alapkezelő garantálja az ügyfeleinek, hogy az elsődleges alapjuk nem veszíti el a pénzüket. A Bloomberg forrásai szerint az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) most vizsgálja ezt a céget.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Georgia felügyelete még 2015-ben kezdte el vizsgálni az alapot, amikor egy meglepetésszerű könyvvizsgálaton nem voltak hajlandók részt venni. Georgia főügyésze, Brian Kemp még júliusban azt nyilatkozta, hogy "számtalan hiányosságot" találtak a Statimban és a fő hedge fundjában, az Arjunban. A vizsgálat viszont még mindig tart, Kemp szóvivője szerint az SEC bevonásával.

Joseph Meyer, a Statim vezetője szerint azért vizsgálják a céget, mert egy számítógépes algoritmust használ a kereskedéshez, de elsősorban állampapírokba fekteti ügyfeleinek pénzét. Az Arjun fő alapja 24%-ot emelkedett 2015-ben, 91%-ot 2014-ben és 13%-ot 2013-ben. A cég ügyvédje hozzátette: az, hogy vizsgálják a céget, nem jelenti azt, hogy bármilyen visszaéléssel is megvádolták volna őket. Szerintük csak egy "rutin vizsgálatról" van szó.

Az Arjun egyébként azt ígéri az ügyfeleinek, hogy sosem fognak pénzt veszíteni, ha a vállalat elsődleges alapjába fektetnek. Cserébe 10 évre le kell kötniük a vagyonukat, ha túl korán hozzányúlnak, befektetésük egy részét elvonhatja a cég költségként.

Három volt Statim-ügyfél egyébként azt nyilatkozta a Bloombergnek, hogy kivették a pénzüket az alapból, mert nem azt a hozamot írta nekik jóvá az alapkezelő, mint amit Meyer a befektetői hírlevelében feltüntetett. Volt olyan befektető is, aki perrel fenyegette meg Meyert, hogy kivehesse a pénzét.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium