Előfizetői tartalom

Elképesztő furcsaságok keringenek a Quaestor-ügyben (2.)

Portfolio
Egyre csak szaporodnak a furcsaságok a Quaestor-ügy körül. Hétfőn a Quaestor Alap bejelentette: egyelőre csak 20 ezer euróig kártalanít az OTP Bank folyamatban lévő alkotmánybírósági kérelme miatt, ugyanakkor a bank Portfolio-nak megfogalmazott véleménye szerint a kérelem elbírálása nem akadályozhatja a törvény végrehajtását, márpedig ez alapján 30 millió forintig járna a kártalanítás. A Quaestor Alaphoz közeli forrásaink szerint ugyanakkor ők végrehajtják a törvényt, de addig nem képes az alap jegybanki vagy piaci finanszírozáshoz jutni, míg az Alkotmánybíróság nem dönt (várhatóan csak ősszel) az ügyben. Háborognak tehát a károsultak, akik közül, mint kiderült, jóval többen rendelkeznek 30 millió forint feletti megtakarítással a Quaestornál, mint ahogyan azt korábban Rogán és Orbán állította.

A Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapjának (a továbbiakban: Quaestor Alap) hétfő esti közleménye szerint egyelőre csak a fiktív kötvények után, a Beva által fizetendő 20 ezer euróig kártalanítják a kötvényeseket, a 100 ezer euróig fennmaradó további összeg kifizetését az alap csak időben eltolva tudja teljesíteni, erre tehát még várniuk kell a károsultaknak. A közlemény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés