Előfizetői tartalom

Össztűz alá vették a félelmetes ütemben terjedő piramisjátékot

Portfolio
Indiában vádat emeltek Ruja Ignatova, a sokak szerint piramisjátékként működő OneCoin "feltalálója" és az értékesítésért felelős cég vezetője ellen, miután a bolgár üzletasszony 23 ügynökét őrizetbe vették. Közben a cég Vietnamban hamisított felügyeleti engedéllyel próbál ügyfeleket toborozni, Európában pedig egyre több felügyeleti szervezet figyelmezteti a befektetőket a gyanús társaság tevékenységét illetően.

Keresik a "főkolompost"Még áprilisban kezdtek el leszámolni a OneCoinnal az indiai hatóságok; ekkor egy csapat értékesítőt tartóztattak le egy termékbemutató előadás után. Közel 30 ember ellen emeltek vádat, köztük Ruja Ignatova, a minden jel szerint hamis kriptopénz feltalálója ellen is - számol be az Indian Express. Navi Mumbai rendőrfőnök-helyettese így kommentálta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés