Előfizetői tartalom

Itt az új Quaestor-törvény - Így is sokat fizethetnek a bankok

Portfolio
A már kifizetett hozamokat levonnák a kártalanítási összegből, a 6 millió feletti kártalanítási összegnek pedig csak 90%-át kapnák meg a károsultak - többek között ezeket az újításokat tartalmazza a hvg.hu birtokába jutott, még nem végleges, új Quaestor-törvény tervezete. Örülhetnek a Hungária ügyfelei is, a tervezet szerint rájuk is kiterjesztenék a 30 millióig terjedő kártalanítást, emellett nagy kő eshet le a bankokról és brókercégekről, mivel a korábban tervezett 100 milliárd helyett nagyjából 60 milliárd forintért kellene helytállniuk. Ez az összeg persze még mindig felveti a kérdést, hogy az új törvény mennyiben veszi figyelembe az EBRD-vel kötött megállapodást.

A hvg.hu birtokába jutott tervezet szerint az alábbiak szerint módosulna a Quaestor-törvény: A törvényt a Quaestor-kötvényeseken túl kiterjesztenék azon Hungária ügyfelekre is, akiknek értéktelen Hungária-kötvényeket értékesítettek, míg a Buda-Cash károsultjai kimaradnak a 30 millió forintig terjedő kártalanítási körből. A korábbiaktól eltérően a 2008. január 1-től...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés