Előfizetői tartalom

Államcsőd egy brókercég miatt? - Itt az igazság az állampapírokról

Portfolio
A brókerbotrány miatt többször előkerültek már az attól való félelmek, hogy az állampapír-vásárlásra nem minden esetben terjed ki az állami garancia. Egy olvasónk például azt hallotta egy televíziós műsorban, hogy ha egy brókercégnél lévő értékpapírszámlára helyezzük az állampapírt, arra már nem vállal garanciát az állam. Hogy elkerüljük a félreértéseket, mostani cikkünkben kitérünk arra, hogy miről is szól igazából az állami garancia és milyen esetekben lép színre a Beva. Kérésünkre a Magyar Államkincstár és a Beva is megszólalt az ügyben.

Tévhitek és igazságok az állami garanciárólElőször is érdemes ott kezdeni, hogy különbséget teszünk az állampapír kibocsátója és forgalmazója között. A kibocsátó saját nevében vállal felelősséget a kibocsátott értékpapírban foglalt kötelezettségek teljesítéséért (állampapírok esetében a magyar állam) - hangsúlyozta Farkas Péter, a Beva ügyvezető igazgatója....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés