Előfizetői tartalom

Hatalmas tévedésben van a lakosság

Portfolio
A Portfolio öngondoskodási konferenciáján mutatta be először az OTP Bank a friss kutatásának az eredményeit, az öngondoskodási indexük értéke 36 pontra emelkedett, miközben 2 éve 32 ponton állt ugyanez a mutató. A nyitóelőadás alapján elmondható, hogy folyamatosan javuló tendencia figyelhető meg, igaz még mindig 51% azok aránya, akik rendelkeznek öngondoskodással. Nagyon érdekes jelenség, hogy a lakosság tizede vállalna csak magasabb kockázatot nagyobb hozamért, ami részben azért van, mert azt gondolja a többség, hogy 4,5%-on van az infláció és a betéti kamat is.

A Portfolio Öngondoskodás 2014 konferencián mutatta be az OTP Bank az Öngondoskodási indexét, amelyet nyolcadik alkalommal publikáltak. A megkérdezettek 46%-a gondolja úgy, hogy az öngondoskodás pozitív fogalom. Nőtt azoknak száma, akik odafigyelnek az öngondoskodásra, 40% érdeklődik eziránt. A pénzügyi öngondoskodási hajlandóság nem csökkent tovább, a pénzügyi formák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés