Előfizetői tartalom

Újfajta csapás fenyegeti a nyugdíjunkat

Portfolio
"Félelmetes és szürreális", "egzisztenciális probléma", "vészhelyzet", "nincs hova elbújni"- csak hogy néhány jelzőt említsünk a globális nyugdíjhelyzetről. És ez már nem csak a demográfiai válságról szól: a globálisan alacsony kamatok is komoly veszélyt jelentenek a nyugdíjrendszerek fenntarthatóságára, a briteknél és az amerikaiaknál például nagy kérdés, miből fizetik ki a nyugdíjakat, mivel nincs elég pénz, nyugdíjigény viszont annál több. A Financial Times cikke is csak nehézkes megoldásokat talált a helyzetre.

Kritikus szinthez ért a nyugdíjválság a világonAz egyre hosszabb várható élettartammal és a születésszám visszaesésével mára már kritikussá vált a nyugdíjrendszer demográfiai válsága, ezt csak tovább erősítik a globálisan alacsony kötvénypiaci hozamok. Az évek óta csökkenő kötvényhozamokkal a nyugdíjalapoknak egyre nehezebb eleget tenniük nyugdíjfizetési kötelezettségüknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés