Előfizetői tartalom

Félelmetes bajok várnak a mezőgazdaságra - Árrobbanás jön?

Portfolio
Noha ilyen kiterjedt aszályra 1956 óta nem volt példa az Egyesült Államokban, a mezőgazdaság súlyos hosszú távú kockázatokkal is rendelkezik, a földművesek a legtöbb országban ugyanis egyre idősebbek, az utánpótlás pedig egyre gyérebb - mondta a neves befektető guru, Jim Rogers. Véleménye szerint az alacsony készletek miatt rövid távon komoly áremelkedéseket okozhatnak az időjárási problémák, hosszú távon a munkaerő hiány jelenthet veszélyt - írja a Business Insider.

Az amerikai szárazság a legsúlyosabb 1956 óta - tette közzé hétfőn a National Oceanic and Atmospheric Administration. A NOAA adatai szerint június végén az Egyesült Államok területének 55 százaléka számított mérsékelten, vagy extrém módon aszályosnak, ami a legmagasabb 1956 óta, amikor az aszályos területek aránya 58 százalék volt. Az idei nyáron az USA területének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés