Előfizetői tartalom

Hatalmas túltermelés a gumi piacán - örülhetnek az abroncsgyártók

Portfolio
Jelentős túlkínálat alakulhat ki idén a gumi piacán, ami a gumi árainak drasztikus csökkenéséhez vezetett. Tavaly még túlkeresletes volt a piac, ami februárban csúcsra repítette a gumi árát, azóta viszont több mint 40 százalékkal esett a nyersanyag ára, amivel a gumi az egyik legrosszabbul teljesítő nyersanyag volt tavaly. A túlkínálatos piac egyrészt a megugró termelésnek, másrészt a világ- és főként a kínai gazdaság lassulásának köszönhető -írja a Bloomberg.

A gumi termés idén 413 ezer tonnával meghaladhatja a keresletet, ilyen mértékű túltermelésre 2004 óta nem volt példa a gumi piacán. Tavaly például a termés 87 ezer tonnával elmaradt a keresett mennyiségtől, aminek köszönhetően a gumi ára februárban rekord magasságokba szökött. A túltermelési várakozások hatására azonban a több mint 40 százalékkal csökkent a nyersanyag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés