Előfizetői tartalom

Az euró ellen fogad az óriás alap

Portfolio
Európa egyik legnagyobb hedge fundja, a Brevan Howard Asset Management az euró leértékelődésére fogad, mivel a görög válság a csúcspontjához közeledik - írja a Wall Street Journal. Az Alan Howard vezette óriás hedge fund eladási opciókat vásárolt az euróra a dollárral szemben, ami valamikor a mai szavazást követő napokban járhat le - piaci információk szerint.

A 32 milliárd dollárnyi vagyont kezelő londoni óriás hedge fund nem rég vett eladási opciókat az euróra a dollárral szemben, amely jogot biztosít számára, hogy egy előre meghatározott időpontban, egy előre meghatározott áron eladhasson eurót 1 milliárd dollárért cserébe. Egy-egy ilyen opció több millió dollárba került, a kötések viszonylag rövidtávra (a mai szavazás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés