Előfizetői tartalom

Orosz nanotechnológiai óriás indít magántőke alapot

Portfolio
Az orosz Rusnano Capital a Virgin Grouppal és a Virgin Green Funddal közösen egy új magántőke alapot indított útjára, a VGF feltörekvő piaci növekedési alap összességében 200 millió dolláros tőkével rendelkezik, az alap irányítását pedig Londonból és a Moszkvából közösen fogják megoldani. Az alap főként kivásárlási és növekedési tőkét fog adni közepes kapitalizációjú vállalkozásoknak, amelyek a hatékony erőforrás-felhasználásra, a fenntartható fogyasztásra és a megújuló energiaszektorra fókuszálnak Oroszországban, Törökországban és a Kelet-Európában - írja az Investment Europe.

Az alap felállítói között találjuk a Virgin Green Fund társalaíptóit, Shai Weisst és Evan Lovellt, akikhez csatlakozott még Brooks Preston, valamint Szalai Tamás, a Bancroft Private Equitytől. Utóbbi két szakember a befektetési csapat vezetéséért lesz felelős. A projekt azért is érdekes, hiszen a Rusnano egy állami cég, amely főként a nanotechnológiában érdekelt cégekbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés