Előfizetői tartalom

A japán katasztrófa felértékeli az alternatív megoldásokat

Portfolio
"A Japánban történt természeti szerencsétlenségeket követő atomerőmű-katasztrófa hosszú távú hatásai további lendületet adhatnak az alternatívenergia-szektornak, hiszen a globális kereslet folyamatos bővülése miatt tartósan magas olaj- és nyersanyagárak mellett egy másik szempont, az atomerőművek kockázatainak mérlegelése is vélhetően jobban előtérbe kerül a jövő beruházásainál. Becslések szerint 2035-ben világunk energiaszükségletének várhatóan már negyedrészét leszünk képesek teljesen környezetbarát módon biztosítani" - hívja fel a figyelmet Pallag Róbert, a Generali Alapkezelő szakértője. A következőkben a Generali Alapkezelő közleményét közöljük.

Magas volatilitással jellemezhetőek a zöld-cégek részvényei "A japán nukleáris katasztrófa rövidtávon nem jár együtt az alternatív energia iránti megugró kereslettel, a nap-, szél-, víz- és geotermikus energia környezetbarát hasznosítása egyelőre továbbra is csak állami támogatásokkal tud versenyképes maradni, a szektor hosszú távú kilátásai azonban egyértelműen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés